Home / Milieuadministratie

Milieuadministratie

Als bedrijf moet u vaak ook aan heel wat administratieve milieuverplichtingen voldoen. Een efficiënt beheer van deze taken en verplichtingen is een vereiste om de papierberg overzichtelijk en beperkt te houden. Adviron kan u bijstaan bij het vervullen van deze taken en verplichtingen. 

Het gaat meerbepaald over diverse jaarlijks terugkerende aangiften alsook diverse erkenningen en certificaten die moeten aangevraagd worden en waarvoor ook vaak jaarlijkse aangiftes moeten gebeuren of jaarlijks aan de voorwaarden moet voldaan worden. 

Milieu-aangiftes

Een bedrijf moet vaak jaarlijks diverse aangiftes indienen al dan niet gekoppeld aan een heffing. Adviron helpt u te voldoen aan deze jaarlijkse verplichting. U kan op ons rekenen om de aangiftes voor u in te vullen en de diverse deadlines te respecteren.  

Het betreft onder andere volgende aangiftes:

     VMM aangifte (aangifte op grondwater en waterverontreiniging

     Integraal Milieujaarverslag (IMJV)

     Registratie afvaltransporten (MATIS)

     Milieuheffing (afval) 

     Aangifte BeWeee

Heeft u vragen omtrent uw jaarlijkse aangifteverplichtingen of wenst u begeleiding? 

Contacteer ons

Erkenningen en certificaten

Onder andere in de afvalsector moeten bedrijven beschikken over bepaalde erkenningen en certificaten om hun activiteiten te kunnen uitoefenen. Adviron kan u helpen bij het aanvragen van deze erkenningen alsook bij de verdere opvolging van de aan de erkenning gekoppelde voorwaarden. 

Het gaat dan bijvoorbeeld over: 
   Kwaliteitsborgingssysteem OVAM
   Gerecycleerde granulaten (COPRO - CERTIPRO)
   Valipac
   Vlaco 
   Grondstofverklaring

Wenst u een erkenning of certificaat aan te vragen? Contacteer dan de consulenten van Adviron om u daarin te begeleiden. 

Contacteer ons

Hulp nodig bij uw milieuadministratie?

Neem gerust vrijblijvend contact met ons op en wij helpen u graag verder!