Home / Milieuadvies / Duurzaamheidsrapport

Duurzaamheidsrapport

Steeds meer bedrijven komen in aanraking met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Een duurzaamheidsverslag toont aan welke inspanningen uw bedrijf reeds geleverd heeft voor People, Planet en Profit. Deze inspanningen kunnen zich strekken tot het nemen van energiebesparende maatregelen als het aanbieden van personeelsopleidingen. Daarnaast wordt ook gekeken hoe het bedrijf verder kan evolueren en innoveren.

In het verslag wordt onderzocht welke duurzame oplossingen zich nog aanbieden voor uw bedrijf en wat voor impact dit heeft op uw CO2-uitstoot. Het investeren in groene energie zal bovendien ook kostenbesparend werken op lange termijn. 

Het publiceren van een duurzaamheidsverslag zorgt voor een transparante communicatie naar de buitenwereld toe en versterkt het imago van uw bedrijf. Het is bovendien een beleidsinstrument die antwoorden biedt op maatschappelijk relevante vragen. 

Hulp nodig bij de opmaak van een MVO-verslag?

Contacteer ons

Gerelateerde blogberichten

Nieuwe hemelwaterverordening 2023

De nieuwe Gewestelijke Stedenbouwkundige Verordening Hemelwater treedt in werking op 2 oktober 2023. Hierbij denken we aan de grotere projecten die al in ontwikkeling zijn en pas na 2 oktober zullen ingediend worden. Bij de opmaak van het project kan hier dan ook best al rekening mee gehouden worden.

Lees meer

Materialeninformatiesysteem - MATIS

Aan de hand van het registratiesysteem MATIS worden zowel inzamelaars als verwerkers door de OVAM aangezet om alle in- en uitgaande afval- en materialenstromen te gaan rapporteren. Vanaf 8 januari 2024 worden er bepaalde wijzigingen doorgevoerd.

Lees meer

Advies nodig in kader van duurzaamheid?

Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op en we helpen u graag verder!