Home / Milieuadvies / Mobiliteitstoets

Mobiliteitstoets

In het kader van een omgevingsaanvraag wordt voor projecten waarbij de omvang beperkt is, een mobiliteitstoets opgemaakt waarbij de verkeers- en mobiliteitseffecten worden ingeschat.

Er wordt nagegaan of het wegennet de extra mobiliteit die gegeneerd wordt door een project nog kwalitatief kan verwerken. Daarnaast wordt de verkeersveiligheid, de verkeersleefbaarheid en het milieu mee in rekening gebracht tijdens de opmaak van de mobiliteitstoets.  

Adviron kan u ondersteunen bij het uitwerken en in kaart brengen van de knelpunten inzake mobiliteit of de impact in functie van toekomstige uitbreidingen. 

Hulp nodig bij de opmaak van een mobiliteitstoets? 

Contacteer ons

Gerelateerde blogberichten

Nieuwe hemelwaterverordening 2023

De nieuwe Gewestelijke Stedenbouwkundige Verordening Hemelwater treedt in werking op 2 oktober 2023. Hierbij denken we aan de grotere projecten die al in ontwikkeling zijn en pas na 2 oktober zullen ingediend worden. Bij de opmaak van het project kan hier dan ook best al rekening mee gehouden worden.

Lees meer

Materialeninformatiesysteem - MATIS

Aan de hand van het registratiesysteem MATIS worden zowel inzamelaars als verwerkers door de OVAM aangezet om alle in- en uitgaande afval- en materialenstromen te gaan rapporteren. Vanaf 8 januari 2024 worden er bepaalde wijzigingen doorgevoerd.

Lees meer

Advies in kader van mobiliteit nodig?

Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op en wij helpen u graag verder!